Младенов не иска повече ДС посланици

Младенов не иска повече ДС посланици
„Аз няма да номинирам и Министерският съвет няма да одобрява хора, които са били част от системата на Държавна сигурност“, заяви Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на външните работи Николай Младенов заяви, че няма да номинира за посланици бивши членове на ДС и че такива кандидатури няма да бъдат одобрявани.

„Аз няма да номинирам и Министерският съвет няма да одобрява хора, които са били част от системата на Държавна сигурност. Това е волята на правителството, на 2/3 от Народното събрание, това е абсолютно законно“, заяви в Народното събрание министърът на външните работи Николай Младенов.

„Юридически аз утре мога да назнача последния шеф на Държавна сигурност за посланик на България, ако правителството и президентът ме подкрепят. Когато казвам, че няма политическата воля, следва да се разбира, че това няма да се случи“, подчерта министърът.

„Критериите за избор на посланици се определят от Министерския съвет и президента и в рамките на диалога между двете институции може да сте 100% сигурни, че има достатъчно кадърни хора, които да бъдат номинирани за всички позиции“, каза още Младенов.

#Николай Младенов #Младенов #ДС #Държавна сигурност #посланици #МС #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »