5643 проверки за продажба на пиротехнически изделия

5643 проверки за продажба на пиротехнически изделия
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

5643 проверки за котрол на общоопасни средства са направени от силите на реда в редица тържища, пазари и търговски обекти по време на Коледните и Новогодишните празници.

Основните цели на инспекциите бяха да не се допусне продажбата на пиротехнически изделия (ПИ) без издадени полицейски разрешения за търговия, да се предотврати търговията с видимо повредени пироизделия и продажбата на фойерверки от категория 1 на лица под 12 години, от категория 2 - на лица под 16 години и на категория 3 - на лица под 18 години.

В хода на проверките са образувани пет досъдебни производства за установена търговска дейност без надлежно разрешение - три на територията, обслужвана от ОДМВР - Видин и две, на територията на ОДМВР - Ловеч. Констатирани са 30 нарушения, за които са съставени АУАН, от които 26, за нерегламентирана търговска дейност и 4, за неправомерна употреба на ПИ.

Униформените са издали 931 полицейски разпореждания, 1854 предупреждения и 180 уведомителни писма. 3649 е общият брой на иззетите пиротехнически изделия.

Според обобщените данни на сектор Контрол на общоопасните средства в Главната дирекция "Национална полиция" на територията на цялата страна по време на празниците са констатирани 16 произшествия с пиротехнически изделия, при които са ранени 19 души.

В резултат на предприетата превантивна работа не са допуснати тежки инциденти.

#пиротехника #проверки #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »