Пет храни за бели зъби

Пет храни за  бели зъби
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Белите зъби са много важна част от външния вид. Може да направите зъбите по-бели без да ходите до зъболекаря и да харчите купища пари за избелващи средства. Вижте храните, които поддържат зъбите ни бели и здрави:

Куркума

Жълтият прах, който оцветява почти всичко, е тайната съставка, която може да ви даде най-блестящите бели зъби. Изследвания обаче доказват, че тя не само помага за поддържане на зъбна хигиена, но и за зъбобол, подуване на венците, гингивит и пародонтит. 

Краставици 

Растителните фибри в краставиците масажират зъбите и венците. Сокът от краставиците помага за поддържане на белотата, а освен това може да помогне на тези, които страдат от пиорея.


Ягоди 

Ягодите се считат за един от най-мощните избелващи средства за зъбите. Комбинацията от ябълчена киселина и витамин С е помага да имате здрави зъби. Смесени със сода за хляб, те се превръщат в отлична домашна паста за зъби.

Зелен чай  

Зеленият чай е богат на полифеноли, които помагат за справяне с бактериите в устната кухина. Но черният чай може да образува петна по зъбите поради високото съдържание на танин.

Кокосово масло 

Благотворното действие на кокосовото масло за зъбите е доказано. Лауриновата киселина в него се бори с бактериите, които причиняват кариес, лош дъх и заболявания на венците.

Методът, който се използва, е т.нар. „маслено издърпване“ – търкайте зъбите с кокосово масло в продължение на десетина минути, след което го всмучете навътре през зъбите и изплюйте.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"