Захариева: С речта си Доналд Туск ще остане в сърцата на българите

Захариева: С речта си Доналд Туск ще остане в сърцата на българите
A A+ A++ A

„С речта си Доналд Туск спечели завинаги сърцата на българите. Аз лично не очаквах. Той показа отношение към България, което на толкова високо ниво докосва много. Това е по-особен знак – цяла реч на български показва, че страната ни е близка до сърцето му”, заяви в „Събуди се” външният министър Екатерина Захариева.

„Считам за нормално, когато не си съгласен с дадена политика, да искаш да бъдеш чут. Протестите на хората не са неочаквани”, на мнение е тя.

"Хубаво е да говорим за нещата, които още не са решени. Хубаво е да има план. Това, че се говори за нещата, които трябва да подобряваме, не е лошо. Само за миналата година имаме 14% ръст на доходите, но има за какво още да се работи. Има много други неща, над които трябва да се работи в България", смята Екатерина Захариева.

„Целта на реформата не е да отпадне мониторинга. Целта е да имаме ефективна, бърза и независима съдебна система. Надявам се с работата си да покажем през тези шест месеца, че България има още какво да представи", допълни тя.

По думите й по време на българското европредседателство е важно да успеем да покажем, че политиките в Европейския съюз всъщност са важни за всеки един. Според нея сигурността на Западните Балкани е една от тези политики.

#Доналд Туск #Екатерина Захариева #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"