Борисов се среща с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

Борисов се среща с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер
A A+ A++ A

Българското председателство започва с първа голяма инвестиция по плана "Юнкер", съобщиха от Представителството на ЕК в България.
 
Във втория ден от официалното посещение на Колегиума на Европейската комисия в България,председателят на комисията Жан-Клод Юнкер и премиерът Бойко Борисов ще дадат изявления за медиите в Националния дворец на културата.
 
Непосредствено преди пресконференцията в тяхно присъствие ще се състои и церемония по подписването на споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е централен стълб на плана "Юнкер" за растеж и работни места в Европа, информират от Представителството на ЕК у нас.
 
Подписването ще е в присъствието и на вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Андрю Макдауъл.

Премиерът Бойко Борисов ще има и работна среща с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Борисов и Юнкер ще разговарят по теми от европейския дневен ред, като акцент ще бъдат приоритетите на страната ни по време на председателството. Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са и многогодишната финансова рамка на ЕС и готовността на България за членство в еврозоната и Шенген.

#плана "Юнкер" #Жан-Клод Юнкер #Бойко Борисов #Националния дворец на културата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"