Полицаите продължават да недоволстват, свалиха протестните им билбордове

Полицаите продължават да недоволстват, свалиха протестните им билбордове
A A+ A++ A

Полицаите отново протестират, този път това се случва на фона на пристигането на делегациите за откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС. Вчера вътрешният министър Валентин Радев заяви категорично, че правителството е направило необходимото.

Увеличенията в основните месечни възнаграждения ще доведат до увеличение на чистото възнаграждение в различен размер, подчертават още от министерството.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обаче продължава своите протестни действия с исканията за увеличение на 15% на основните възнаграждения на работещите в МВР, обвързване на заплатите със социалноизмерим показател и нов Закон за МВР, съобщиха от синдиката. 

Синдикатите планират две групи от членове да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР е 25 януари 2018 г., когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България.

Междувременно тази нощ беше свален билбордът, който изразяваше недоволството на полицаите директно на английски език, разположен на кръстовището на "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Гурко". С тази алтернативна форма на протест униформените искаха да покажат, че са недоволни от заплащането си и условията на труд. 

От полицейския синдикат коментираха, че нямат представа кой е свалил билборда, тъй като той е бил платен за две седмици.
 
В същото време "24 часа" пише, че правителството само е предложило на полицейските синдикатида им даде билборд от наетите за председателството, за да поставят протестните си искания за увеличение на заплатите. Изданието се позовава на информация от полицейските синдикати.

#българското председателство #Съвета на ЕС #Валентин Радев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »