Григор Димитров загуби от петия в света на полуфинала в Бостад

Григор Димитров загуби от петия в света на полуфинала в Бостад
Роденият в Хасково тенисит игра добре във втората част. Той затрудни значително опонента си при всичките му сервис-геймове. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров загуби с 3:6, 5:7 от петия в света Давид Ферер полуфиналния мач от турнира в Бостад и пропусна възможността да се класира за първия си голям финал.

21-годишният българин имаше две възможности да спечели втория сет при 5:4 и 40:15, но не се възползва от тях. По-опитният испанец съумя да направи обрат и спечели срещата, предаде „Дневник".

За българина това беше втори полуфинал в турнир от ATP. С достигането си до тази фаза той спечели 90 точки за световната ранглиста и си осигури почти 35 000 евро от наградния фонд.

Григор Димитров започна колебливо и загуби първия гейм, без да спечели точка. След това успя да обърне Давид Ферер от 0:40 и спечели подаването си за 1:1. При втория си опит испанецът направи пробив и поведе с 3:1.

Българинът отговори много добре и върна пробива, но след това за втори път загуби сервиса си за 2:4.

Размяната на ролите даде възможност на Григор Димитров да стигне до три точки за нов пробив, но Давид Ферер ги спаси. Испанецът стигна уверено до 6:3 в първия сет.

Роденият в Хасково тенисит игра добре във втората част. Той затрудни значително опонента си при всичките му сервис-геймове.

Така се стигна до десетия гейм, в който Григор Димитров можеше да спечели сета и да изравни. Испанецът се възползва от няколко грешки на съперника си и изравни за 5:5.

Това се оказа много важен момент в сета и след него Давид Ферер взе оставащите два гейма, за да спечели мача.

#Григор Димитров #Давид Ферер #тенис #Бостад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"