Ивелин Попов е футболист на годината за трети пореден път

Ивелин Попов е футболист на годината за трети пореден път
A A+ A++ A

Ивелин Попов е Футболист на годината на България за трети пореден път! По този начин той се изравни с легендата Христо Бонев. Нападателят на Спартак (Москва) и капитан на националния отбор на България събра 228 точки. Той бе с основна роля за спечелената първа титла на Спартак от 16 години насам, а след това вдигна и Суперкупата на Русия. 

Той изпревари втория Мартин Камбуров от Берое. Живата легенда на Локомотив (Пловдив)вкара 6 гола за „смърфовете“ през 2017 и 7 попадения за новия си клуб Берое. Той се изравни с Наско Сираков на второто място по отбелязани голове в историята на българския шампионат. Камбуров събра 124 точки в анкетата.

На трето място остана халфът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, който събра 48 точки. Сърцето на „канарчетата“ изигра страхотна 2017 година и бе един от основните двигатели за спечелването на Купата и Суперкупата на България.

Церемонията се проведе в Централния военен клуб в София. В 57-ото издание на анкетата гласуваха 104-има спортни журналисти от 48 медии.

Логично, за Треньор номер 1 на България за 2017 бе избран Станимир Стоилов. Мъри записа името си в златните страници на казахстанския футбол, след като спечели 4-а поредна титла с Астана и изведе тима до елиминациите в Лига Европа.

Той изпревари наставникът на Ботев (Пловдив) Николай Киров. Белия написа история с „канарчетата“, след като спечели Купата и Суперкупата на България. На трето място остана Стамен Белчев, който преобрази ЦСКА-София и го накара да играе атрактивен и резултатен футбол.

Призът „Надежда за бъдещето“ взе селекционерът на юношеския ни национален отбор до 19 години Ангел Стойков.

Награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“ , която се дава за втора поредна година, отиде в ръцете на Мартин Камбуров. Нападателят на Берое обаче не успя да присъства на церемонията.

Футболист номер 1 при жените за втора поредна година стана Евдокия Попадинова, 21-годишната нападателка се състезава за Университета на Северозападен Охайо.

Наградата за най-проспериращ млад играч грабна крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов. Той срази конкуренцията на двамата близнаци – братя Петко и Андреа Христови. Десподов взе и наградата за любимец на феновете. В анкета на БФС гласуваха 6649 души, а 21-годишният футболист събра 37% .

Изненадващо, Фернандо Каранга грабна наградата за номер 1 сред чужденците в Първа лига. Нападателят на ЦСКА-София направи фурор в родния шампионат, като наниза 17 гола в 18 мача този сезон. Призът му взе спортния директор на „червените“ Пламен Марков, тъй като бразилецът не бе в залата. Той остана и без конкуренция за наградата най-добър нападател.

Левски също се отчете с призове – Божидар Митрев грабна наградата за най-добър вратар в Първа професионална лига. Давид Яблонски пък вдигна приза за най-добър защитник за 2017. Чешкият бранител се превърна в голмайстор на „сините“ през есента, след като наниза феноменалните за своята позиция 7 попадения в 16 шампионатни срещи.

Призът за най-добър полузащитник в Първа лига за миналата година отиде в ръцете на Марселиньо от Лудогорец. Той бе един от основните двигатели на „орлите“ за шестата шампионска титла. Наградата му взе изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Етър (Велико Търново) спечели специалната награда „Футболно възраждане“, а другият специален приз – „Развитие на футбола и обществото“, отиде за Фондацията на Димитър Бербатов, която организира „Мачът на звездите“.

#Ивелин Попов #Футболист на годината #Мартин Камбуров #Тодор Неделев #Централния военен клуб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"