Австралийски ас спря Григор в Бризбейн

Австралийски ас спря Григор в Бризбейн
A A+ A++ A

Австралийският тенисист Ник Кириос най-сетне дочака първата си победа над Григор Димитров. Във втория полуфинал от турнира в Бризбейн колоритният играч успя да детронира световния №3, който защитаваше титлата си от миналата година.

След малко повече от час и половина на "Пат Рафтър Арина" Кириос постигна пълен обрат и спечели с 3:6, 6:1, 6:4, съобща БГНЕС.

Така един от местните любимци ще се изправи във финала срещу американеца Райън Харисън, с когото по-късно днес Григор трябваше да играе полуфинал в турнира по двойки. Харисън успя да отстрани 18-годишния представител на домакините Алекс Де Минор след трисетова драма, а след това взе решение да се оттегли с мисъл за предстоящия му финал.

За Кириос и Димитров това бе трети сблъсък, като до този мач победите бяха изцяло на сметката на Григор. Интересното е, че това беше първият случай, в който двамата мериха сили на австралийска земя. Досега те се бяха засичали единствено в САЩ - Григор постигна трудна победа в три сета на Индиън Уелс през 2015 г., а през миналия сезон надви Кириос в два сета, за да спечели титлата в Синсинати.


За Григор турнирът в Бризбейн също не е приключил. По-късно днес той и Харисън ще се изправят срещу Хенри Континен и Джон Пийрс в мач от полуфиналите на двойки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »