Снежният ад в САЩ взе първа жертва

Снежният ад в САЩ взе първа жертва
A A+ A++ A

Снежната буря в района на източното крайбрежие на САЩ взе първа жертва, предаде Асошиейтед прес. Това е мъж, който се прибирал с пикап от работа по заледен път в щата Южна Каролина.

Автомобилът поднесъл и ударил няколко дървета. Шофьорът починал от травми по главата, въпреки че си бил сложил предпазен колан. Бурята изсипа до 46 сантиметра сняг и донесе силни ветрове в района на източното крайбрежие на САЩ - от щата Мейн на север до Северна и Южна Каролина на юг.

Близо 5000 полета в Съединените щати са били отменени. Над две трети от тях са били от или до Ню Йорк и Бостън. Очаква се летище "Кенеди" в Ню Йорк да започне да приема отново полети днес.

Властите призовават хората да се въздържат от шофиране по пътищата. Над 100 000 клиенти в САЩ останаха без електроснабдяване в даден момент. В съседна Канада над 85 000 домакинстваха са били без ток снощи в източната провинция Нова Скотия, предаде Ройтерс.

Части от регионалната столица Халифакс останаха на тъмно. По-голямата част от полетите от и до местното летище бяха анулирани. В Монреал, провинция Квебек, бяха отменени 85 полета.

Лошото време в Източна Канада се дължи на бурята, която настъпва от юг.
 

#САЩ #жертва #Южна Каролина #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »