Фаворити на Световно първенство по футбол 2018

Фаворити на Световно първенство по футбол 2018
A A+ A++ A

Фаворити на Световно първенство по футбол 2018

След тегленето на жребия 32 отбора бяха разпределени на 8 групи. От експерти бяха отбелязани определени фаворити и аутсайдери на бъдеще първенство.

Въз основа на жребий, компания Stakers.com публикува прогноза на Световно първенство 2018. Ако шансове на Бразилия се оценяват на 14,2%, шансове на такива очевидни аутсайдери, като Панама, Тунис, Мароко, се оценяват от аналитици на 0,7%, 0,8%, 0,5% съответно.

Бразилия, основен фаворит на състезание, беше разпределена в група Е заедно със Швейцария, Коста Рика и Сърбия. Бразилският национален отбор показа отлична игра в квалификации в Южна Америка и сега планира само да печели в групата Е. Бразилците първите след Русия класираха за Мундиал, след като разгромиха с 3:0 Парагвай на 28 март 2017.

Според отчет на Stakers Sportwetten, отборът на Аржентина, който същто е фаворит, се оказа в групата D с Хърватия, Нигерия и Исландия. Ключова игра за бяло-светлосини ще е с Хърватия на 21 юни. Отборите ще се срещнат за първия път след срещата на 1998 година, която свърши със резултата 1:0 в полза на Аржентина. Освен това, интригуващата е и срещата на двама играча на клуб Барселона – Лионел Меси и Иван Ракитич. Мачът ще бъде наистина вълнуващ.

Накрая, Германия – действуващ световен шампион по футбол – се оказа в групата F. Всички отбори на групата са запознати с немецкия отбор, но ключов ще бъде  мач Мексико – Германия на 17 юни 2018. Германия вече се среща с Мексико в полуфинал на Купата на конфедерациите през юни 2017 и, въпреки че финалния резултат беще 4:1 в полза на немци, мексиканци вкараха един от най-зрелищни гола за цялата фктболна истоия.

Футболните фенове, както и играчите, с нетърпение чакат старт на Световно първенство 2018, което ще се проведе от 14 юни до 15 юли на 11 стадиона в 8 града на Русия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"