Подписан е договор за новото регионално депо за отпадъци на Пазарджик

Подписан е договор за новото регионално депо за отпадъци на Пазарджик
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Община Пазарджик подписа договор с оператор за първата клетка на новото регионално депо. Това каза заместник-кметът на Община Пазарджик Петър Петров.

Той обясни, че сметоизвозващите автомобили, които притежават необходимите документи, вече се приемат там. „Дори при това положение обаче срокът на обявеното частично бедствено положение ще се запази до 5 януари, когато изтича срокът за обжалване на процедурата. Ако такова няма, ще бъде подписан окончателен договор с консорциума, който ще обслужва депото и тогава бедственото положение ще отпадне“, обясни Петров. На въпрос какво ще се случи с 9-те общини, които трябва да депонират отпадъци на новото регионално депо, Петров коментира, че депото е за тези общини и всички автомобили, които отговарят на изискванията, ще депонират отпадъци там.

„Засега само от Община Батак сме получили запитване на какви условия трябва да отговарят камионите. Има процедура, която трябва да се спазва, защото основният принцип на пускане в действие на това регионално депо е ред и той ще се спазва. Общините, които ще депонират на него своите отпадъци трябва да уточнят детайлите и да създадат необходимата организация“, коментира Петров.


#Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"