Поставят паникбутони в Студентски град в София?

Поставят паникбутони в Студентски град в София?
Двама младежи починаха след нападения в Студентски град само от началото на 2012 г. Това са поредните инциденти в Студентски град след жестокото убийство на 21-годишния студент Стоян Балтов на 5 декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С паникбутони в общежитията, видеонаблюдение и засилена охрана полицията предлага да пази Студентски град в София след зачестилите инциденти през последната година, обяви началникът на Седмо Районно управление към СДВР Ани Петрова.

„Всяка нощ в Седмо РУП постъпват между два и три сигнала за различни нарушения, като най-честите са за това, че външни хора искат да влязат след полунощ в общежитията," разказа Ани Петрова пред „Дарик".

В момента само един полицейски патрул дежури през нощта в Студентски град, съобщи още началникът на Седмо РУП.

Според нея на охранителите, които работят в общежитията на Студентски град, трябва по-ясно да им бъдат обяснени задълженията и правата, и това в какви ситуации как трябва да реагират.

„Въпросът е кой би закупил система за видеонаблюдение, след като тя струва много пари, коментира още комисар Ани Петрова.

Според нея трябва да се помисли и за възрастта на охранителите в общежитията, тъй като в повечето случаи те са възрастни, има и такива, които са над 70-годишни.

През последната година в Студентски град се случиха многобройни инциденти, някои от които завършиха трагично.

Преди седмица почина 24-годишният Борис Киряков, който бе пребит заедно с брат си в нощта срещу 29 юни пред дискотеката в Зимния дворец в Студентски град.

Това е поредният инцидент в Студентски град след жестокото убийство на 21-годишния студент Стоян Балтов на 5 декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия".

Четирима младежи бяха пребити от непознати, отново на излизане от популярна дискотека в Студентски град, а през февруари тази година 19-годишният студент от УНСС Марио Данчев почина, след като съквартирантът му го намушка с нож в стаята им в общежитието.

#Студентски град #София #Ани Петрова #видеонаблюдение #Стоян Балтов #Марио Данчев #Борис Киряков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници