Как да приготвим перфектното кафе?

Как да приготвим перфектното кафе?
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт".
 
Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне на кафе. Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее.
 
А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощия, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира приразреждане с вода едно към едно.
 
Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н. Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето.
 
При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"