Привърженици на Навални го издигат за кандидат-президент

Привърженици на Навални го издигат за кандидат-президент
A A+ A++ A

Събрание на избиратели от руската столица подкрепи намерението на опозиционния блогър Алексей Навални да се кандидатира за президентските избори на 18 март. Събранието се проведе в шатра на плаж в природния парк Серебряний бор в Москва, предаде БГНЕС. Днес подобни събрания се провеждат в още 20 града в Русия.

Решението на Навални да се кандидатира за президент вече бе гласувано на събрания на избиратели в Иркутск и Новосибирск. Според закона в подобни събрания на избирателите трябва да участват най-малко 500 души. След това подкрепеният от тях кандидат трябва да внесе до 7 януари документите в ЦИК на Русия.

Пак според закона Навални няма право да участва в изборите, защото има условни присъди за финансови нарушения. Той обаче твърди, че съгласно конституцията само излежаващите присъди лица няма право да бъдат избирани. Политикът не крие, че се надява с активни кампании в регионите да бъде създаден обществен натиск върху властта и ЦИК.

„Непременно идвайте. Нека да покажем на властта, че у нас има реални хора, които издигат кандидат, а те – само административен ресурс. Затова е невъзможно да не ни допуснат на изборите“, написа той на сайта си.

#Алексей Навални #президентски избори #кандидатура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »