Лондонският Биг Бен отново зазвъня за Коледа

Лондонският Биг Бен отново зазвъня за Коледа
A A+ A++ A

Камбанен звън отново прозвуча за Коледа от часовника на кулата Елизабет на британския парламент, известна с неофициалното си име Биг Бен, въпреки продължаващия ремонт, съобщи ДПА.
 
Камбаната, която дава неофициалното име на кулата, ще бие както обичайно, докато отбележи настъпването на Нова година. След това ще замълчи, докато продължава ремонтът.

"Ведрият звън на Биг Бен ще озвучи празниците за лондончани, посетители и милионите зрители, които с него посрещат Нова година - каза Стив Джагс, пазителят на часовника.
 
Биг Бен замлъкна през август заради ремонт, който ще продължи четири години. Камбаните прозвучаха миналия месец за церемониите за 99-ата годишнина от края на Първата световна война.

Преди началото на ремонта Биг Бен отбелязва всеки четвърт час почти без прекъсване 157 години. Голямата камбана с тегло 13,7 тона спира за кратко заради реновации през 2007 г. , а преди това през 1983 г. и 1985 г.

Четиригодишната програма за обновяване на сградата на парламента е с бюджет 61 млн. британски лири. В рамките на ремонта ще бъде поправен и часовникът на кулата Елизабет. Голямата камбана беше изключена от часовниковия механизъм, за да бъде осигурена безопасността на работниците и да не пострада слухът им.

 


 

#Коледа #Биг Бен #Нова година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"