Треска за пазаруване

Треска за пазаруване
A A+ A++ A

Броени дни ни делят от Коледа, а истерията около пазаруването вече започна. Препълнени молове, обещания за атрактивни цени и огромни чанти с покупки са все по-честа гледка през последните дни. А пикът в пазаруването се очаква този уикенд. Тогава се очаква да изхарчим и най-много.

И за да сме напълно конкретни –средно по 8 милиона в час харчим в дните преди Коледа. А очакванията са тази година да бръкнем още по-дълбоко в джоба си.

Според анализатори всеки от нас ще изхарчи средно по 235 лв., за да зарадва най-близките си за празниците, което е повече от м.г. Подаръци купуваме средно за 5-6 души, като най-много разтваряме кесиите си за най-близките. За тях средно за подарък ще отделяме - 49 лв., а за колеги, например, около 18 лева.

Избирането на подарък също не се оказва лесна задача. Дрехите, козметиката, играчките и книгите продължават да бъдат най-популярните изненади за Коледа.

В интернет купуваме най-много дрехи, козметика, играчки и книги. Търговците очакват големи покупки и обороти и при по-скъпата техника като телевизори, смартфони и таблети.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »