За най-добър филм ще се състезават цели 341 кинотворби

За най-добър филм ще се състезават цели 341 кинотворби
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Американската киноакадемия публикува дългия списък на заглавията, които ще се състезават за номинации на предстоящите "Оскар"-и в най-престижната категория - за най-добър филм, съобщава нейният сайт.

За златната статуетка в този раздел ще се състезават 341 кинотворби, пише БТА.

Според правилата филмите трябва да са с продължителност не по-малка от 40 минути. Те трябва да са били прожектирани в който и да е платен киносалон в град Лос Анджелис в щата Калифорния не по-късно от 31 декември. Те трябва да са били на екран не по-малко от седем дни.

Сред претендентите за номинации за най-добър филм фигурират американските ленти "Жената-чудо", "Блейд Рънър 2049", "Карибски пирати: Мъртвите нищо няма да разкажат", британските "Дюнкерк" и "Кингсмен:Златният кръг". В дългия списък попадна и свързаното със скандал заглавие "Всички пари на света", от което беше премахнато участието на актьора Кевин Спейси, чието име бе замесено в сексуален скандал.

В окончателния списък на номинациите могат да попаднат от 5 до 10 кинотворби, като техните заглавия ще бъдт оповестени на 23 януари догодина.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"