Гришо е спортист на годината

Гришо е спортист на годината
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Григор Димитров е "Спортист на България" за 2017 година, съобщи БГНЕС. Гришо се настани на първото място в 60-о юбилейно издание на анкетата, в която се включиха 145 журналисти. Димитров се изкачи до третото място в световната ранглиста, след като записа редица постижения за историята през изминаващата година.

Гришо спечели трофея в Бризбейн, стигна до полуфиналите на Открито първенство на Австралия, ликува на Sofia Open Garanti Koza, а през ноември покори и финалния Мастърс в Лондон. Това изстреля хасковлията на върха. Григор не можа да получи лично приза си, тъй като е в разгара на подготовката си за новия сезон. За сметка на това Гришо бе записал специално благодарствено послание, а майка му Мария взе наградата. 

Церемонията се проведе в известен столичен хотел, а организаторите се бяха погрижили събитието да е максимално бляскаво. Специално внимание бе обърнато и на шампионите в сянка, хората, които са свидетели отблизо на трудния път към върха – семействата на българските спортни гордости. Едни от най-близките хора връчваха наградите на призьорите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници