Близо 300 мастербокса цигари без бандерол прибра МВР в две акции

Близо 300 мастербокса цигари без бандерол прибра МВР в две акции
В товарното отделение на микробуса проверяващите открили подредените над 170 мастербокса с цигари, както и натъпкани отделно кутии. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Микробус с 91 500 кутии контрабандни цигари беше задържан край гоцеделчевското село Баничан, а депо за цигари без бандерол бе разкрито и във великотърновското село Никюп, съобщи МВР.

Цигарите са намерени около 8:00 часа сутринта в петък при претърсването на спрян за проверка микробус „Мерцедес“ със софийска регистрация.

В товарното отделение на микробуса проверяващите открили подредените над 170 мастербокса с цигари, както и натъпкани отделно кутии.

Контрабандните тютюневи изделия били зад тапа от един ред кашони с електрически табла.

Установено е, че стоката била незаконно внесена през границата с Гърция. Общото количество на задържаната акцизна стока е 91 500 кутии с цигари.

Микробусът и 52-годишният му шофьор Л. П. от София са задържани в управлението на „Гранична полиция“ в Гоце Делчев.

В четвъртък служители на ГДБОП и полицаи от Велико Търново разкриха депо, в което се съхранявали цигари без бандерол. Те атакували складовото помещение, което се намирало в района на село Никюп.

Общото количество на откритата там контрабандна стока възлиза на 57 000 стека цигари, които били разпределени в кашони. Задържан е собственикът на депото – 34-годишният З. Х. от Велико Търново.

И по двата случая, в които са задържани общо близо 300 мастербокса контрабандни цигари, са образувани досъдебни производства, материалите са докладвани на районните прокуратури, а работата по документирането им продължава.

#МВР #цигари #контрабанда #цигари без бандерол #Велико Търново #Гоце Делчев #гранична полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"