Цветанов за бъдещото вето на Радев: Несериозно е!

Цветанов за бъдещото вето на Радев: Несериозно е!
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Hамерението на президента Румен Радев да се възползва от правото си и да наложи вето на антикорупционния закон въобще не се хареса на шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов и той го определи като несериозно, защото нито нормативният акт е окончателно приет, нито държавният глава е посочил аргументите си да го върне в НС.

"Ние сме парламентарната република и законът става реалност, когато се приеме и тогава вече президентът може да наложи вето с ясни мотиви", отсече той.

Вчера мнозинството в парламента преодоля президентското вето на друг закон – този за бюджета на НОЗК, а днес Румен Радев се изказа остро по въпроса, защото така остава мораториумът за финансиране на иновативни онколекарства. Държавният глава нарече вчерашното решение на парламента цинично и брутално.

Според Цветанов обаче не бива да се допуска да има противопоставяне между партиите и обществото.

"Здравеопазването не е само лекарства, ние не сме партия, която да обслужва фармацевтичните компании, ние искаме да има политики и гарантиран баланс, здравеопазването не са само хапчета, а профилактика и да се даде възможност да се постави диагноза преди да се стигне до такива тежки диагнози като рак", коментира той.

Цветанов разкритикува и социалистите заради протеста, който организираха днес пред КЕВР срещу скока на цената на водата в някои населени места.

"Не може да си организираш структурите и да си гласувал за тези промени, които са направени и заради които се стига до решението на КЕВР", скочи той.

Според него въобще не е нужно да има такъв протест и негативи оценки към управляващите.

#вето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"