По-строго наказание за осъден, заканил се с убийство на съдията

По-строго наказание за осъден, заканил се с убийство на съдията
A A+ A++ A

Варненската районна прокуратура иска по-тежко наказание за затворник, заканил се с убийство на съдия и отправял в съдебна зала обиди и заплахи към прокурор и съдия, съобщиха от държавното обвинение.

В съдебната зала на Варненския окръжен съд на 10 ноември 2016 г. е произнесена 7-годишна ефективна присъда на 43-годишния Костов. Той е признат за виновен за разпространение на наркотици и за принуда. Съдът определил и мярка за ареста му.

В момента, в който служителите на съдебната охрана поставяли белезниците на ръцете му, осъденият започнал да псува съдията и да се заканва, че ще го намери и убие. На излизане от съдебната зала Костов забелязал прокурора по делото и на висок глас започнал да го обижда и псува.

При тези закани има образуваното дело, по което варненските съдии са си подали отвод. Делото е разпределено да се гледа в Районния съд в Балчик.

За заканата с убийство и за хулиганството в съдебната зала съдът му наложил общо наказание 2 години лишаване от свобода при строг режим. След групиране на наказанията съдебният състав му определил 7 години лишаване от свобода при строг режим.

Янко Костов е осъждан многократно. Три от предишните му осъждания също са за хулиганство. Имал е и присъда за закана с убийство.

Делото по протеста на Районната прокуратура във Варна ще бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

#наказание #затворник #убийство #съдия #Янко Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"