24-часова стачка блокира обществения сектор в Гърция

24-часова стачка блокира обществения сектор в Гърция
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Недоволството е срещу планираните съкращения на бюджетните разходи, които трябва да бъдат приети под натиска на международните кредитори. Стачка блокира обществения сектор в Гърция. Недоволството е срещу планираните съкращения на бюджетните разходи, които трябва да бъдат приети под натиска на международните кредитори.предаде БНТ.

24 -часова стачка паразилизира Гърция по призив на двата най-големи синдиката. Около 30 000 души излязоха на протест в Атина. Многохилядна демонстрация имаше и в Солун. Гневът е насочен срещу мерките на правителството, които са в изпълнение на условията на международните кредитори.Давид, пенсиониран механоинженер: От 2008 година досега Европейския съюз само влошава ситуацията. Предполага се, че това е подкрепа за Гърция? Не мисля така!

Плановете на гръцкото правителството са драстично да намали пансиите и да увеличи данъците. Целта е да се гарантира бюджетен излишък и достатъчен растеж на икономиката, както поискаха ЕС, ЕЦБ и МВФ.Давид, пенсиониран механоинженер: Дългът расте, безработицата - също. 50% от младите хора са без работа.

Стачката засегна обществения сектор. Училищата и съдилищата бяха затворени, работеха само спешните отделения на болниците, графикът на градския транспорт бе силно нарушен. Фериботите и влаковете спряха, а всички вътрешни полети бяха отменени.

Гръцките журналисти също се присъединиха към протеста.

#Гърция #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »