18 шофьори, употребили на наркотици са хванати след 8 декември

18 шофьори, употребили на наркотици са хванати след 8 декември
A A+ A++ A

В навечерието на студентския празник в периода от 7-10 декември има 18 случая след употреба на наркотици и 45 случая с алкохол. От началото на зимния сезон са проверени над 45 000 автомобила като са наложени повече от 19 000 санкции. По отношение на гумите има значително по-малко нарушения - 390 случая, при които са установени нарушители за разкъсани или иззети нарушения. Това каза в "Денят започва" инспектор Мария Ботева от "Пътна полиция". В студиото гост бе и климатологът доц. Георги Рачев, който каза какво време ни очаква през декември.

Инсп.Мария Ботева, Пътна полиция: Българите се подготвиха и всички водачи на МПС вече знаят какво да правят. Резултатите от акция "Зима" са доста шокиращи. От страна на водачите най-често нарушение през ноември, е, че има неизправности по осветителните системи, чистачки или устройствата за течност.

В студиото на БНТ тя увери, че преди празниците Пътна полиция ще бъде на изходите на всички големи градове, към ГКПП , курортни комплекси, където се очаква усилен трафик.

Мария Ботева изнесе още данни като съобщи, че има 4290 случая с прекратяване на регистрациите на собственици, които са си позволили да шофират след употреба на алкохол, а 894 са за наркотични вещества.

 

#наркотици #алкохол #акция "Зима"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »