Московски обеща 140 км/ч с влак до дни

Московски обеща 140 км/ч с влак до дни
Московски посочи, че загубите на БДЖ от кражбите на горива са 4-5 млн. лв. годишно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До няколко дни ще бъдат възможни скорости от над 140 км/ч в отсечката Пловдив– Димитровград, обеща министърът на транспорта Ивайло Московски.

Дни след като властта се повози със 140 километра в час по същата линия, от железниците признаха, че влаковете се движат много по-бавно. Ивайло Московски обаче се ангажира, че в отсечката новите мотриси ще могат да развият високата скорост, предаде bTV.

В момента се съгласува новият график и до дни разпределението на влаковете в отсечката ще е факт.

До месец ще бъдат пуснати в експлоатация и нови спални вагони. За закупуване на нови влакове до 1 януари 2014 година могат да бъдат усвоени 600 милиона лева. А в момента се правят инвестиции за над 1 милиард, които ще приключат след 2 години.

„Новите влакове с телевизия, интернет и високи скорости ще бъдат факт от 2014 година“, каза Московски и уточни, че са необходими още 2-3 години, за да се видят резултатите от неговата работа.

Министърът обаче посочи, че загубите на БДЖ от кражбите на горива годишно са 4-5 милиона.

„След като се краде, има и къде да се пласира“, каза Московски. По думите му на разследващите последния опит за кражба на гориво им предстои да установят цялата схема.

„Всички честни хора, които се трудят в железниците, заслужават респект и уважение“, каза Московски, но отбеляза, че в длъжностната характеристика на нощната смяна не пише, че трябва да се ходи с туба и маркуч.

#вагони #скорост #БДЖ #влак #министър на транспорта на България #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници