Консулството ни във Франкфурт помага на българи с отменен полет

Консулството ни във Франкфурт помага на българи с отменен полет
A A+ A++ A

Полет на авиокомпания Wizzair, който е трябвало да излети в 15 и 40 от Франкфурт на Майн към София, е бил отменен. Така близо 100 българи останали без транспорт до София.

След телефонен разговор на българският консул във Франкфурт Стефан Димитров, българите са били транспортирани до хотел в радиус около 40 км.

По данни на българската мисия разходите за нощувка са били поети от авиокомпанията.

Днес пътниците ще бъдат превозени от хотелите до летище Франкфурт на Майн в 13:30 ч. местно време. В 15:40 часа се очаква самолет на същата авиокомпания да качи една част от българите за полет до София. Пътниците, които не успеят да бъдат превозени с полета на Wizzair ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на Lufthansa по-късно през днешния ден, или с друг полет с междинно кацане.

Мисията ни във Франкфурт постоянно поддържа контакт с българите там и информира, че някои от тях вече са намерили алтернативен път до България.

От пресцентъра на Министерство на външните работи информират гражданите, че всички клиенти на авиокомпании приемат общите условия на тези компании със закупуването на своя билет.

Искове за нанесени материални и нематериални щети се подават лично от всеки към авиокомпанията.

#Франкфурт #София #транспорт #полет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »