Шефът на УЕФА покани Борисов на финалната среща на Шампионска лига

Шефът на УЕФА покани Борисов на финалната среща на Шампионска лига
A A+ A++ A

Задълбочаването на добрата комуникация с УЕФА и ФИФА в интерес на развитието на българския футбол бе основният акцент в разговора между премиера Бойко Борисов и президента на УЕФА Александър Чеферин. 
В срещата участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщиха от Министерския съвет.

Пред Чеферин бяха представени спортните бази и стадионите, с които страната ни разполага. Той покани министър-председателя Бойко Борисов да бъде официален гост на финалната среща на Шампионската лига през май 2018 г.

Правителството разглежда изграждането на спортна инфраструктура като предпоставка за развитие на детско-юношеския и на професионалния футбол. Специално внимание беше обърнато на направените изкуствени терени за мини футбол, чрез които са създадени възможности за активни занимания на деца и младежи.

Александър Чеферин благодари на премиера Борисов за помощта от страна на правителството при осигуряването на терен за изграждането на базата на БФС на територията на резиденция "Бояна". По думите му, тя е уникално съоръжение в европейски мащаб.

На срещата присъстваха също директорът на отдел "Национални асоциации" на УЕФА Зоран Лакович, президентът и вицепрезидентите на БФС Борислав Михайлов, Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов.

#УЕФА #ФИФА #футбол #Бойко Борисов #Александър Чеферин #Красен Кралев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »