Уикендът започва със слънце

Уикендът започва със слънце
A A+ A++ A

Днес ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и северно от планините. Облачността ще започне да се увеличава, отначало средна и висока, до вечерта в Западна България ще се вплътни. Максимални температури между 10 и 15 градуса, в западните райони на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина, където ще остане почти тихо, по-ниски - 7-10. През нощта срещу неделя от запад на изток ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и по високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца - ще подължи да се понижава.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Топло за декември с максимална температура на височина 1200 метра около 7 градуса, а на 2000 метра – 1.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, а след обяд временно и силен южен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 10-11. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »