Цветан Цветанов се срещна във Вашингтон с председателя на македонския парламент

Цветан Цветанов се срещна във Вашингтон с председателя на македонския парламент
A A+ A++ A

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на македонския парламент Арбен Джафери. Двамата разговаряха по време на политическите консултации извън официалната част на 10-та Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността, която се провежда във Вашингтон.

По време на срещата Цветанов запозна Джафери с парламентарната проекция на предстоящото европейско председателство на България. Заместник-председателят на ГЕРБ специално изтъкна важността, която страната ни отдава на държавите от Западните Балкани европейската перспектива пред тях.

Допълнително Цветанов информира за предстоящата ратификация от българския парламент на Договора за приятелство с Македония. От своя страна Арбен Джафери увери, че подобна процедура е задействана и от македонска страна. В тази връзка той заяви, че пред двете държави се открива светло бъдеще, бъдеще на две приятелски държави.

"Нашите деца ще живеят като приятели и ние ще се гордеем с това!", заяви Джафери.

В хода на разговора двамата държавници обсъдиха различни регионални инициативи, като изказаха високо мнение за развиването на различни инфраструктурни проекти. И двамата се обединиха около мнението, че развитието на съвместни икономически и културни проекти е от взаимен интерес на всички народи от региона.

#ГЕРБ #Цветан Цветанов #Арбен Джафери #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"