Службите докладват в НС за незаконно подслушване

Службите докладват в НС за незаконно подслушване
A A+ A++ A

Службите на крак при депутатите. Законотворците привикаха председателите на ДАНС, ДАТО, главния прокурор, вътрешния министър да докладват за подслушването в държавата.

Повод е разглеждането на годишния доклад на Бюрото за контрол върху СРС-та. Скандал избухна още през лятото, когато ръководителят му Бойко Рашков скочи на ДАНС и главна прокуратура с обвинения за нерегламентирано прилагане на бръмбари върху политици и журналисти.

Тези факти той представи и на закрито заседание в ресорната парламентарна комисия, което шокира социалистите и те настояха за изслушване на Бойко Рашков в пленарна зала, за да чуят всички какви нарушения се прилагат с подслушванията.

Изслушването ще е трета точка, което ядоса соцлидера. Искате да скриете истината, подчерта Корнелия Нинова, която се притесни, че няма да се стигне до изслушването.

Припомняме, преди десетина дни червените се притесниха как се прилагат СРС-та у нас. На брифинг в Народното събрание Славчо Велков припомни думи на председателя на бюрото за контрол върху специалните разузнавателни средства Бойко Рашков.

#ДАНС #ДАТО #ДАНС #политици #бръмбари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"