Въпреки Brexit Facebook открива новия си офис в Лондон

Въпреки Brexit Facebook открива новия си офис в Лондон
A A+ A++ A

Най-голямата в света социална мрежа Facebook ще открие новия си офис в Лондон днес (4 декември) и ще добави още 800 работни места в столицата на Великобритания през следващата година, с което подчертава ангажимента си към страната, въпреки че тя се подготвя за Brexit.

Социалната мрежа съобщи, че повече от половината от хората, работещи в поделението ѝ в центъра на Лондон, ще се съсредоточат върху инженеринга, което ще направи от офиса ѝ там най-големият инженеринг център извън САЩ.

Офисът също така ще бъде домакин на първия вътрешен инкубатор за стартъпи на Facebook, наречен LDN_LAB. Той е предназначен да помага за стартирането на британски цифрови бизнеси.

Вицепрезидентът на социалната мрежа за Европа, Близкия Изток и Африка Никола Менделсон заяви, че Facebook е по-ангажиран от всякога към Великобритания и подкрепя растежа на иновативните стартиращи фирми в страната.

"Великолепната предприемаческа екосистема на Великобритания и международната репутация за високи постижения в областта на инженерните технологии я правят едно от най-добрите места в света за изграждане на технологични компании", казва тя.

„Изградили сме нашата компания тук - тази страна е огромна част от историята на Facebook през последното десетилетие и аз очаквам с нетърпение да продължим работата си, за да постигнем мисията ни да съберем света по-близо", посочва тя.

Новите работни места, които се случват 10 години след създаването на първия офис на Facebook в Лондон, ще доведат общия брой на британските служители на Facebook до повече от 2 300 до края на 2018 г.

Facebook, заедно с други американски дигитални гиганти, включително Google и Amazon, не е възпрепятствана от експанзия в Лондон заради решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

Социалната мрежа обяви създаването на новата си централа през миналата година, скоро след като Google обяви, че изгражда нов център в града, който ще може да побере повече от 7хил. служители като цяло.

Новият офис на Facebook е в квартала Уест Енд на столицата, проектиран е от архитекта Франк Гери и ще побере инженери, разработчици, маркетингови и търговски екипи, работещи по продукти като Workplace - бизнес продукт, който бе създаден в Лондон. 

#Facebook #Лондон #Великобритания #Brexit #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »