Президентът заминава на посещение във Франция

Президентът заминава на посещение във Франция
A A+ A++ A

Държавният глава Румен Радев ще бъде от 4 до 6 декември на работно посещение във Френската република по покана на президента Еманюел Макрон, съобщиха от президентския прессекретариат.

Визитата е продължение на диалога на най-високо равнище между България и Франция след срещата на двамата президенти в двореца "Евксиноград" през август т.г.

На 4 декември Румен Радев и Еманюел Макрон ще проведат среща в Елисейския дворец, във фокуса на която се очаква да бъдат двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството в сферата на отбраната и сигурността, образованието и културата, както и теми от дневния ред на Европейския съюз.

Президентът Радев ще посети Европейската космическа агенция и ще разговаря с нейния директор Йохан Вьорнер, след което ще се срещне с представители на българската общност във френската столица.

На 5 декември държавният глава ще проведе работна среща в сградата на българското посолство с представители на френския бизнес и ще представи възможностите за инвестиции в България.


На 6 декември президентът Румен Радев ще посети базата на френските Военновъздушни сили в Сен-Дизие и ще изпълни полет на изтребител "Рафал". Поканата към българския държавен глава беше отправена по време на посещението на президента Еманюел Макрон през август т.г. в България.

#Румен Радев #работно посещение #Франция #Еманюел Макрон #"Евксиноград"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »