Зам. генералният секретар на НАТО идва в България

Зам. генералният секретар на НАТО идва в България
Заместник генералният секретар на НАТО Клаудио Бизониеро пристига в България днес, 25 ноември. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник генералният секретар на НАТО Клаудио Бизониеро пристига в България днес, 25 ноември.

Бизониеро ще проведе среща с министъра на отбраната Аню Ангелов, на която ще бъдат обсъдени основните теми от дневния ред на Алианса за срещата в Чикаго с акцент върху инициативата за интелигентна отбрана на НАТО, съобщиха от Министерството на отбраната.

В рамките на визитатa си в страната заместник генералният секретар на НАТО ще участва в публична дискусия по въпросите на интелигентната отбрана, повишаване на отбранителните способности и развиване на способности за участие в операции на НАТО.

Тя ще се проведе в Централния военен клуб и в нея ще участват заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, дипломати и военни аташета, акредитирани в нашата страна, представители на неправителствени организации, офицери и студенти.

Инициатива на НАТО „Интелигентна отбрана“ (Smart Defence) – изграждане на способности чрез многонационални и иновационни подходи (MNA), е обявена от генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен на 4 февруари 2011 г. по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен. Концепцията за „Интелигентна отбрана“ е представена на среща на министрите на отбраната на 10 март 2011 г. Инициативата цели страните да изграждат по-голяма сигурност с по-малко ресурси чрез засилване на сътрудничеството и съгласуваността. В нейните рамки са разработени многонационални проекти в пет области: развитие на способности и организация на силите; придобиване на въоръжение и техника; операции и поддръжка; подготовка на силите; иновативни решения.

#Интелигентна отбрана #Интелигентна отбрана #Аню Ангелов #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »