5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в чужбина

5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в чужбина
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Държавите се различават по традиции, култура, начин на живот и по своите закони. В някои страни по света има закони, които граничат с абсурда. Нарушаването им може да доведе до глоби и дори до затвор. Вижте 5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в някои държави:

Да слагаш бебето си в проходилка

Проходилките да доста популярни в повечето държави по света. В Канада обаче е забранено да слагаш бебето си в проходилка. Канадците вярват, че проходилките забавят или отлагат развитието на движението на тялото и намаляват умственото развитие на детето. Ако някой в Канада сложи бебето си проходилка, подлежи на глоба от 100 000 долара, както и 6 месеца затвор.

Използването на найлонови торбички

През 2002 година в Бангладеш забраняват използването на найлонови торбички, тъй като те замърсяват природата. Евентуалното им използване изисква рециклиране, но за да го избегнат те просто забраняват използването им.

Прическите в Иран

Иранското правителство е изготвило списък с допустимите мъжки прически през 2010 г., като с него се забраняват опашките, вдигнатата нагоре коса и др.

Да дъвчеш дъвка

Сингапур забранява вноса и продажбите на дъвки. Изключение се прави само за хора, които трябва да дъвчат дъвка по медицински причини, като за това се издава специална рецепта.

Име на детето

В Дания родителите на детето могат да му избират име по списък с одобрени от държавата имена. Ако искат име, което не присъства в списъка, трябва да поискат разрешение от църквата.

В Нова Зенландия и Швеция пък има списък със забранени имена, с които родителите не могат да кръщават децата си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »