Откриха коледния базар в Дрезден

Откриха коледния базар в Дрезден
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

В германския град Дрезден официално бе открит традиционният коледен базар. Тази година мерките за сигурност са засилени, след тежкия инцидент на коледния базар в Берлин миналата година, когато камион се вряза в хората и уби 12 души, предаде БНТ.

583-то издание на коледния базар в Дрезден. Първите сведения за него датират от 1434 година. Познат е още като Щрицелмаркт - на името на традиционен немски сладкиш, предшественик на популярния щолен. По традиция кметът на града разряза двуметров сладкиш и обяви базара за официално открит.Дирк Хилберт, кмет на Дрезден: Фантастичен сладкиш, препоръчвам го! Много пекари и сладкари от града направиха щолени, които чакат вас. В този дух, обявявам 583-ия коледен базар на Дрезден за открит!

Тази година мерките за сигурност са засилени на всички базари в Германия. Миналата година коледният базар в Берлин бе помрачен от терористичен акт, за който отговорност пое групировката "Ислямска държава". 24-годишен тунизиец се вряза с камион в множеството, убивайки 12 души. Сега има видимо повече полицейско присъствие, а достъпът на превозни средства до базарите е ограничен.Дорис, посетителка на коледния базар в Дрезден: Не се страхувам, но е добре, че полицията е тук.Оливър, посетител на базара в Дрезден: Чувствам се напълно в безопасност. Полицията е тук и се чувстваме наистина добре.

Коледният базар в Дрезден привлича посетители не само от цяла Германия, но и от Европа. Освен със сладките изкушения и греяното вино, той е известен и с дървената коледна пирамида.

#коледен базар #охрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"