Депутатите обсъждаха Бюджет 2018 г. до 3 часс през нощта

Депутатите обсъждаха Бюджет 2018 г. до 3 часс през нощта
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

След като депутатите обсъждаха Бюджет 2018 г. до малко след 3.00 часа през нощта в парламента, очакванията са и тази нощ заседанието да продължи до късните часове. Депутатите отново се скараха и БСП отправи остри критики към основния финансов закон, предаде Нова телевизия.

„Критиките към бюджета не са основателни. Приоритетите на управлението са образование, социална реформа, здравеопазване и сигурност и отбрана. Там се вижда, че парите са увеличени”, коментира в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

„Най-голямата ни критика е, че този бюджет няма реформи. За пореден път ГЕРБ доказа, че не може да ги прави. Давам за пример здравеопазването, където стана и скандал. Бедните хора ще бъдат лишени от най-новите и модерни лекарства и само по-богатите ще могат да ги купуват”, заяви от своя страна депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

На тези обвинения Иванов контрира, че НЗОК е излязла с изявление в отговор на пациентските организации. Няма да има неосигурени средства за лекарства за онкоболните, тези с белодробни заболявания и за детските заболявания.

Стойнев обаче заяви, че бюджетът още не е приет, а вече има протести и даде за пример този на БАН. Според депутата от ГЕРБ обаче недоволството на академиците не е основателно, защото са заделени повече пари и за наука.

 

#депутати #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"