От Спаси София отговарят на Бойко Борисов, че са партийно независими

От Спаси София отговарят на Бойко Борисов, че са партийно независими
A A+ A++ A

От организацията "Спаси София" категорично отхвърлят опитите да бъдат "пришити" към която и да е политическа партия. В открито писмо до медиите те търсят право на отговор и обясняват, че са били "обект на масирана медийна атака, изобилстваща от изцяло неверни, манипулативни и тенденциозни твърдения".

"Нашата организация е партийно независима и винаги е посочвала отговорните за грешните решения в София, критикувайки подозрителното единомислие между управляващи и опозиция в общинския съвет по теми, предразполагащи към нарушаване на обществения интерес", се казва в писмото на Спаси София.

То идва ден след като по време на правителствено заседание на Министерския съвет във вторник Бойко Борисов обяви, че паветата на столичния бул. "Ал. Дондуков" са премахнати нарочно.

"Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака - да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести... Саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години", казва Борисов пред членовете на кабинет, макар и да не уточнява за кого точно говори.

Спаси София обясняват своите мотиви да протестират в неделя по времето, когато в столицата се проведе четвъртия редовен Национален конгрес на ГЕРБ е гражданска организация. Целта на организацията е да превърне София в един по-зелен, мобилен, устойчив и приятен за живеене град.

Не приемаме да бъдем инструмент за саморазправа между политическите противници ГЕРБ и БСП, а нашата многогодишна дейност да бъде принизена до елементарни политически боричкания, пишат от организацията.

От организацията припомнят своята дейност - Спаси София изигра важна роля третата линия на метрото да бъде истинско, подземно метро, а не просто трамвай.

"Организираният в неделя протест беше за касаещите всеки жител на София реални проблеми - ремонти на ремонтите, бавен и нередовен градскитранспорт, презастрояване и липсваща квартална инфраструктура, мръсен въздух, неизползваеми велоалеи, унищожаване на архитектурното наследство на града", пишат от организацията.

Те припомнят, че четири дни преди протеста са публикували отворено писмо. Отзоваха се представители на Реформаторски блок, БСП, Сердика и Зелените. На нито един партиен представител не беше дадена думата, а те бяха изрично предупредени, че са поканени, за да чуят исканията на жителите, а не, за да правят партийна пропаганда, обясняват от гражданското сдружение.

Според тях, опитите за дискредитиране на Спаси София няма да решат проблемите на града. Считаме, че това е начин да се търсят оправдания и да се отвлича общественото внимание, вместо да се търсят дългосрочни решения.

Относно репортаж, който показва, че мъж нарочно разваля пътната настилка на бул. "Ал. Дондуков", от Спаси София настояват МВР да си свърши работата.

Спаси София винаги се е изказвала категорично против всякакви вандалски акции или опити да бъде повреждано общественоимущество и никога не е допускала да участва в такива, допълват от сдружението.

#"Спаси София" #политическа партия #Бойко Борисов #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"