Нинова не подписа доклада за промяна на Конституцията

Нинова не подписа доклада за промяна на Конституцията
pixabay.com
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще върне папката на ГЕРБ без подпис и ще инициира лидерска среща с председателите на всички парламентарно представени партии, за да излязат с общо предложение за промяна в Конституцията. Това обяви тя на пресконференция в централата на партията. Нинова посочи, че предлагат срещата да бъде след приемането на бюджета за следващата година, предаде бТВ.

„Папката на ГЕРБ ще върна без подпис, искаме лидерска среща, сериозен разговор, разширяване на обхвата на ревизията на прехода и да подпишем всички едно предложение”, заяви Корнелия Нинова.

ГЕРБ събират подписи за промяна в Конституцията и има предложение към нас, ДПС събират подписи за промяна в Конституцията. ГЕРБ са отказали да подпишат предложението на ДПС, което е идентично с тяхното, ДПС не са подписали предложението на ГЕРБ. "Обединени патриоти" и "Воля" ги няма никакви по тази тема", коментира Нинова

Целта е да потърсим съгласие за оценката на прехода, за ревизията му, да не бъде това еднократен акт и пиарска кампания, да не допуснем да излъжем очакванията на хората, че ще има възмездие и справедливост, а накрая да не се получи нищо, да намерим най-верните законодателни решения и всички да се подпишем под едно общо предложение, коментира Нинова.

От левицата предлагат обемът на ревизията да бъде разширен с масовата приватизация, реституцията, концесиите, обществените поръчки и ролята на силовите групировки през годините на прехода.

#ГЕРБ #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"