За българите корупцията е основният проблем в страната

За българите корупцията е основният проблем в страната
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

„В очите на българите корупцията е основният проблем в страната. Който и да повдигне този въпрос, ще среща подкрепа”. Това става ясно от анализа на данните от експресния телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“.

„Срастването на власт и корупция е основният проблем на обществото ни. Всяко едно политическо събитие напоследък кара българите да усещат този проблем. Сънародниците ни широко споделят обвиненията в корупция към политическия елит и радушно възприемат всякакви намерения за ревизия”, коментират от „Галъп”.

61% от хората се съгласяват с обвиненията на БСП към ГЕРБ за сериозна корупция. 28% не са съгласни, а 11% се колебаят. Тази обвинения се споделят от привържениците и на различните други политически формации.

По същия начин се подкрепя и искането на ГЕРБ за разследване на приватизацията - 80% го одобряват.
59% от българите вярват на твърденията на Елена Йончева за сериозни нарушения при строителството на оградата по границата, 17% не вярват, а 24% се затрудняват да отговорят.Експресният сондаж на „Галъп интернешънъл“  е проведен между 20 и 22 ноември чрез телефонно интервю сред 802 пълнолетни българи по панелна методика, която осигурява представителност на данните за пълнолетното население в страната. Абсолютна максимална грешка ± 3.5 при 50% дялове, 1% от извадката отговаря на около 55 хил. души. Сондажът е независим от външно финансиране.

#корупция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »