Около 230 машини обработват пътните настилки в момента

Около 230 машини обработват пътните настилки в момента
A A+ A++ A

Около 230 машини обработват в момента пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасността на пътуването, информира Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Временно за снегопочистване е спряно движението на камионите над 12 т през Троянския проход.
 

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през Прохода на Републиката, Ришки, Котленски, Айтоски, Обзорски, Печинско, Превала, Предела и прохода Рожен. През зимата ограничено за МПС над 12 т е движението през проходите Петрохан и "Шипка", над 10 т през "Вратник" и Твърдишки, а над 3,5 т - през Дюлинския и "Пампорово".
 
Пътната агенция препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

#машини #снеговалеж #Троянския проход #Прохода на републиката #Айтоски #Печинско #Превала #Предела #прохода Рожен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »