Партията на Меркел се съгласи да търси коалиция със социалдемократите

Партията на Меркел се съгласи да търси коалиция със социалдемократите
A A+ A++ A

Лидерите на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел постигнаха съгласие да търсят Голяма коалиция със социалдемократите за прекратяване на политическата безизходица в най-голямата икономика в Европа, съобщават световни агенции.

След провала на преговорите за коалиция със Свободната демократическа партия и Зелената партия единственият вариант пред християндемократите преди Германия да се насочи към предсрочни избори е коалиция със социалдемократите.

През последните четири години Германия именно беше управлявана от Голяма коалиция.

"Имаме категоричното намерение да съставим ефективно правителство", каза Даниел Гюнтер, премиер на провинция Шлезвиг-Холщайн, пред журналисти след четиричасова среща на водещите членове на Християндемократическия съюз.

"Твърдо вярваме, че това не е правителство на малцинството, а е съюз с парламентарно мнозинство. Това е Голяма коалиция", добави той.

Срещата се проведе след категоричната подкрепа на премиера на Бавария за коалиция между консерваторите и социалдемократите.

Съюз между консерваторите и социалдемократите е най-добрият вариант за Германия - по-добър от коалиция със свободните демократи и Зелената партия, нови избори или правителство на малцинството, каза пред "Билд ам зонтаг" Хорст Зеехофер, лидер на Християнсоциалния съюз.

Социологическо проучване на Emnid показва, че 52% от германците подкрепят голяма коалиция.

#Ангела Меркел #Съгласие #социалдемократите #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"