8 години затвор за непълнолетен, насилил и убил баба

8 години затвор за непълнолетен, насилил и убил баба
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Търговище изпълни ефективна присъда лишаване от свобода за срок от 8 години на непълнолетния Ахмед Дж., след като тя е била потвърдена с решение на Върховния касационен съд (ВКС) и е влязла в сила. Наказанието си осъденият ще изтърпи в поправителния дом в Бойчиновци. След като навърши пълнолетие през декември тази година, той ще бъде преместен в затвор, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Непълнолетният Ахмед от село Гагово, който към момента на извършване на престъпленията, бил само на 15 години, бил предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище с четири обвинения - за убийство, изнасилване и блудство с възрастна жена, както и за блудство с момиче.Изнасилването и блудството на възрастната жена, която страдала от деменция, представляват особено тежък случай, а убийството й било извършено по особено мъчителен начин за жертвата.


На 20 февруари тази година, състав на Търговищкия окръжен съд го призна за виновен и по четирите обвинения, като му наложил да изтърпи най-тежкото от тях – 8 години лишаване от свобода в поправителен дом при общ режим. 

Да припомним историята. На 18 април 2015 год. Ахмед срещнал на пътя между Гагово и Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция и често напускала дома на сина си. Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Осъденият първоначално подминал жената, но после я настигнал и я заговорил. Така разбрал, че възрастната жена има здравословен проблеми решил да се възползва от състоянието й.


Отклонил жената по страничен черен път, съборил я на земята, нанесъл й побой и в резултат на упражненото насилие, жертвата получила различни наранявания. Съдебните медици, които извършили аутопсия на тялото на убитата, преброили 19 счупени ребра. След като сломил съпротивата й, непълнолетният я изнасилил и извършил блудствени действия. След това избягал като оставил жертвата си да лежи на земята.

Няколко часа по-късно 74-годишната жена починала от многобройните увреждания по цялото тяло. Смъртта й според съдебномедицинската експертиза била бавна и мъчителна, съпроводена със силни болки, а причинените от сексуалния насилник травми съдебните медици квалифицирали като три средни телесни повреди.Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач, който сигнализирал полицията.


Блудствените действия с 14-годишно момиче Ахмед извършил на 20 ноември 2015 год. Той нападнал трудно подвижното момиче на улицата в Гагово. Съборил го на земята и извършил действия „с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление чрез употреба на сила”, както пише в съдебните документи.

Ахмед е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, но съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал тяхната противоправна същност.

При проведения по време на разследването следствен експеримент той сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена и обяснил с подробности действията си. Пред съда обаче отрекъл да е извършител на деянията.

#Търговище #Бойчиновци #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"