Московски ще отговаря за БДЖ

Московски ще отговаря за БДЖ
Московски ще отговаря на депутатски въпроси във връзка с реформите в БДЖ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Последен от тримата министри, които ще отговарят на въпроси на днешния парламентарен контрол, е министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Московски ще отговаря на депутатски въпроси във връзка с реформите в БДЖ, финансовото оздравяване на железниците, спирането на влакове по линиите Перник–София и София–Кюстендил, съобщава БГНЕС.

Министърът ще коментира още дейността на „БДЖ – Пътнически превози“, състоянието на подвижния състав на „БДЖ – Товарни превози“ и спирането на пътнически влакове през областите Стара Загора и Монтана.

Външният министър Николай Младенов първи ще отговаря на депутатите. Към него има зададен въпрос относно позицията и намеренията на МВнР във връзка с предприетите визови ограничения от страни – членки на ЕС, САЩ и Канада, както и за забраната за издаване на визи за руски държавни функционери, свързани със случая „Сергей Магнитски“.

Мирослав Найденов, министър на земеделието, пък ще отговаря на три депутатски питания. Първото питане е от председателя на РЗС Яне Янев относно политиката на МЗХ за спазване на финансовата дисциплина.

Второто е от Янев и Бисерка Петрова относно политиката на МЗХ за ефективно функциониране на агенции и структури, подведомствени на министъра на земеделието и храните.

Третият въпрос към Найденов е от Корнелия Нинова от ПГ на „Коалиция за България“ и е относно държавните помощи в сектор „Земеделие“.

 

#парламентарен контрол #Младенов #Николай Младенов #Найденов #Мирослав Найденов #БДЖ #Московски #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »