Севлиево става новата рок столица на България

Севлиево става новата рок столица на България
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

След като през 2017 г. Севлиево заслужено беше наречено „новата рок столица на България”, организаторите на рок фестивала „Хоталич” – Община севлиево, обещават да надскочат високата летва, която сами поставиха. Фестът е едно от най-значимите събития и вече присъства в Културния календар на общината за 2018 г. Гост-изпълнителите засега се пазят в тайна, но второто издание със сигурност ще включва освен любими български групи, и международно участие.

Рок събитието на отминаващата година събра през лятото на една сцена Васко Кръпката и „Подуене блус бенд”, Б.Т.Р., Д2, Ренегат, Little big band, Chеrry jam, No limit и TOTO tribute band. Хиляди фенове от цялата страна се стекоха за тридневното шоу.

С провеждането на фестивала, по инициатива на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов Общината постави началото на нова рок традиция в България. Освен популяризиране на местността, в която се провежда – Средновековен град и крепост Хоталич, той е и отговор на желанието на севлиевци  за развитие и съхранение на рок културата. Феновете имаха възможност освен да изживеят незабравими мигове със своите любимци и да се насладят на качествена музика, да се разходят из крепостта Хоталич, която е един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти у нас.

За първия рок фесторганизаторите обявиха което накара любителите на обектива да запечатат изключителната атмосфера, запомнящите се моменти от шоуто и уникалността на древната крепост Хоталич.

По време на награждаването на победителите, кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов обеща и този конкурс да се превърне в традиционен.

Община Севлиево има амбицията да приюти феновете на рока, превръщайки Националния рок фест „Хоталич” в традиция и едно от значимите събития в страната.

#Севлиево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Дестинации
Последно от Дестинации

Всички новини от Дестинации »