Везенков кацна на родна земя

Везенков кацна на родна земя
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Късно снощи Александър Везенков се завърна от Барселона и кацна на родна земя. Както знаете, решителните световни квалификации срещу Финландия и Исландия. Крилото, което бе избрано от Бруклин Нетс в Драфта на НБА, благодари на каталунците, че са уважили решението му да се бори за "лъвовете". Той говори и за странната ситуация, в която изпадна в Барса. Везенков не попада в групата на "блаугранас" в последните няколко мача и е в изгнание при новия треньор Сито Алонсо.

"Беше трудна седмица. Искам да благодаря на Барселона, на треньора, на ръководството за това, че ме пуснаха да дойда да играя и те осъзнаха колко важни са за мен тези двубои. Благодарен съм и на семейството ми и всички, които бяха до мен, защото беше една много различна седмица", сподели родният национал.

"Трябва да се намери баланс между това играчите и клубовете да вземат решение. До последно чакахме да видим дали някой ще е контузен, дали ще има проблеми. Треньор и ръководство помогнаха много, това беше най-доброто решение", разкри Александър Везенков.

"Аз съм много мотивиран и много амбициран. Виждам как тренират момчетата по изказванията им колко са готови. Не трябва да има напрежение и пренавиване. Финландия ще са без ключови играчи, но това не трябва да ни успокоява. Треньорът си знае работата. Говорих с него и с момчетата и ще изиграем един добър мач", обеща крилото.

"Проведох много разговори. Ако не се беше случило, не знам как щях да го приема. Благодаря пак на Барселона и на моето семейство най-вече", заяви избраният от Бруклин Нетс в Драфта на НБА баскетболист. 

Той коментира трудната ситуация, в която се намира в момента в Барселона. Българинът остана извън групата на Сито Алонсо за няколко поредни мача и тотално изпадна в немилост при новия наставник на каталунците.

"Аз продължавам да тренирам. Готов съм за битка. Има много нови играчи, много на моята позиция. Говорихме и казаха, че са доволни от мен. Трябва да покажа характер в този труден момент", заяви Везенков.

"Много ще се радвам залата да е пълна. Мисля, че може да се постигне. И ние, и феновете заслужаваме пълна зала и баскетбол на високо ниво. За мен е най-хубаво, че играя в Ботевград. Там, където живеят майка ми, баща ми", върна се той към предстоящия в петък мач.

"Не знам какви са очакванията на хората и нашите очаквания. Финладния ще играят амбицирано, имат играчи на много високо ниво и са опасен отбор, въпреки че ще са без трима от най-добрите си играчи. Не можем да ги подценим. Ще стане интересен двубой. Всички групи са тежки. Франция са с различен състав, Испания, Гърция са без играчи от Евролигата. Дано това да се оправи, защото най-добрите заслужават да играят за националните отбори", заяви Александър Везенков.

#Везенков #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »