Трима загинали в катастрофи

Трима загинали в катастрофи
Трима души са загинали в България през изминалото денонощие в 17 тежки катастрофи, съобщават от МВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима души са загинали в България през изминалото денонощие в 17 тежки катастрофи, съобщават от МВР.

Други 17 души са ранени, от които един с опасност за живота. За района на София са станали 104 леки и един тежки пътни инциденти с един ранен.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от „Пътна инфраструктура“, цитирани от bTV.

Пътните настилки в по-голямата част от страната, както и на автомагистралите „Люлин“, „Тракия“ и „Марица“ са сухи. Пътната настилка на автомагистрала „Хемус“ е мокра, като мокри, хлъзгави и частично заледени участъци има в районите с мъгла, както и по високите и усойни места, като същите се почистват и обработват.

Поради мъгла е намалена видимостта до 20 метра в област Търговище, до 50 метра в област Крумовград, Самоков и Боровец, до 80 метра в района на Шипка и до 150 метра в област Силистра, Разград, в районите на Карлово, Котел, Пирдоп и Лясковец.

Затворени са проходите Върбишки, Твърдица–Елена, Етрополе–Златица и Дюлински за товарни автомобили.

В сила са следните ограничения за движение: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, както и по пътя Костенец–Самоков, както и над 20 тона през Айтоски проход. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.

Поради свлачище е забранено преминаването на товарни автомобили по пътя Радко Димитриево–Друмево. Затворен за неопределено време е затворен пътят Бяла–Белоградчик–Монтана. Ограничение за движението на моторни превозни средства има по пътя Плевен–Троян–Кърнаре, Враца–Бойчиновци, Бургас–Елхово, Калофер–Априлци и Хасково–Свиленград–КПП „Капитан Андреево“.

#катастрофи #загинали #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »