Група незрящи екскурзианти пътували в катастрофиралия край Микре бус

Група незрящи екскурзианти пътували в катастрофиралия край Микре бус
A A+ A++ A

В катастрофиралия край с. Микре микробус са пътували група незрящи, които са били на екскурзия до Дряново и Севлиево, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново.
 
Окръжна прокуратура-Ловеч ръководи досъдебно производство за тежка катастрофа, станала днес около 12.50 ч. на главен път София - Варна. На мястото на инцидента е пристигнал и Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.
 
Пътнотранспортното произшествие е станало между товарен автомобил, пътуващ в посока Варна, ипътнически микробус "Мерцедес", пътуващ в посока София. По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил. При инцидента е загинал шофьорът на буса и още петима пътници. NOVA съобщи, че един ранен в сблъсъка е починал на път за болницата.
 
Пострадали са и останалите пътуващи. Шофьорът на товарния автомобил също е получил наранявания.
 
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч се извършват следствени действия - огледи в присъствието на вещи лица, разпити на свидетели за изясняване причините за тежката катастрофа.

#с. Микре #незрящи #Дряново #Севлиево #Велико Търново #Валентин Вълков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?