Борисов: Докладът на ЕК е обективен

Борисов: Докладът на ЕК е обективен
A A+ A++ A

Докладът на Европейската комисия е обективен, коментира премиерът Бойко Борисов.  „Преди няколко дни в Брюксел по време на разговора ми с вицепремиера на Европейската комисия Франс Тимерманс,  той отчете, че от май месец насам има напредък, ще си довършим всичко, което сме поели като ангажимент”, каза още Борисов, цитира NOVA. 

„Не се шуми много, но пак изпреварваме Румъния, така както беше през 2012 година.  Аз съм убеден, че в края на 2018 година ще сме извършили всичко, което ЕК твърди”, добави той.

„Оптимист съм, ние знаем, че не сме идеални. Знаем, че имаме да правим още неща и в Брюксел са сигурни, че ще ги направим”, подчерта той.

Борисов коментира и факта, че председателят на парламента Димитър Главчев отстрани Корнелия Нинова от парламентарното заседание в сряда заради „обидно поведение към министър-председателя”.  „Моето мнение е, че въпреки провокациите председателят на парламента не трябваше да си изпуска нервите”, заяви той.

„Съжалявам, че Главчев си изпусна нервите. Аз затова избягвам да ходя там. Човек трябва да има много здрави нерви, за да издържи на такива лъжи и обиди”, каза още Борисов.  

Премиерът направи инспекция на ремонта на източната тангента на Околовръстното шосе на София. Борисов напомни, че край пътната отсечка има стационарни камери, а ще има и мобилни. „Само за вчера имаме 310 превишения на скоростта и то с много голям процент”, съобщи той.

„Моля шофьорите да спазват ограниченията, защото искаме жертвите от катастрофи да намаляват”, призова премиерът. 

#Европейската комисия #Бойко Борисов #Брюксел #ЕК #Димитър Главчев #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"