„Лудогорец“ и „Локомотив“ Пд спорят за Суперкупата на България

„Лудогорец“ и „Локомотив“ Пд спорят за Суперкупата на България
Тимът от Разград ще се бори за требъл след спечелването на шампионската титла и купата на страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финалът за Суперкупата на България между „Лудогорец“ и „Локомотив“ Пловдив ще постави началото на футболния сезон в сряда вечерта.

Мачът ще се изиграе на стадион „Лазур“ в Бургас от 20:30 часа, а тимът от Разград ще се бори за требъл след спечелването на шампионската титла и купата на страната.

Старши треньорът на „Лудогорец“ Ивайло Петев беше категоричен, че неговите възпитаници ще се борят с всички сили за третия си възможен трофей през годината, предаде „Дневник“.

„Мачът с „Локомотив“ е непредсказуем. Двубоите с пловдивчани винаги са вълнуващи. Ще влезем максимално сериозно в срещата. Суперкупата липсва в нашата витрина, затова имаме голямо желание да я спечелим“, обясни наставникът, който изведе разградчани до шампионската титла при дебюта им в А група.

Той е доволен от проведената подготовка на отбора и отчете като единствен пропуск провалената контрола с „Рубин“ Казан.

„Няма да пестим силите си срещу „Локомотив“. Преди първия ни мач от Шампионската лига на 18 юли има достатъчно време за възстановяване“, допълни Ивайло Петев, чийто отбор след седмица ще приеме „Динамо“ Загреб във втория предварителен кръг за класиране в групите на най-силния европейски турнир.

Целта пред „Локомотив“ ще бъде спечелването на първи трофей от 2004 г. насам.

„И ние искаме Суперкупата така, както и „Лудогорец“. За първи път я спечелихме през 2004 г. и сега няма да пестим силите си. Ще имаме достатъчно време за възстановяване“, заяви старши треньорът на „железничарите“ Емил Велев.

Наставникът отново ще може да разчита на звездата си Христо Златински, който пропусна лагера в Австрия, но в понеделник договори оставането си в клуба.

„Във финала за Суперкупата ще разберем дали сме си извадили необходимите поуки от загубите по време на подготовката. Мачът е за трофей и ще има заряд“, добави Емил Велев.

Феновете на „Лудогорец“ и „Локомотив“ могат да закупят билети за срещата на цени между 5 и 30 лева. Най-евтините пропуски за тях са по 5 и 10 лева, съответно за секторите А и Б за привържениците от Разград и В и Г за пловдивчани. Входът за ВИП ложите на бургаския стадион „Лазур“ е на цени от 15 и 30 лв.

Финалът за Суперкупата на България започва в 20:30 часа и ще бъде излъчен на живо по сателитния канал ТВ+.

#Емил Велев #Ивайло Петев #Шампионска лига #Суперкупа #„Локомотив“ #„Лудогорец“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »