Мюленстийн няма да използва Бербо като нападател

Мюленстийн няма да използва Бербо като нападател
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Треньорът на Керала Бластърс Рене Мюленстийн е взел решението да използва Димитър Бербатов не като централен нападател, а като халф, пишат медиите в Индия. Българският футболист ще се подвизава на непривична за себе си позиция, след като през цялата си кариера е наказвал противниците от наказателното поле.

Все пак, с оглед на възрастта и загубата на скорост, решението на Мюленстийн изглежда донякъде логично. Берба се отличава с невероятна техника и страхотен прочит на играта, а и сам е споделял доста пъти, че се чувства удобно в средата на терена.

Голмайсторът и двукратен шампион на английската Висша лига ще бъде водещ организатор на играта на индийците. Именно полузащитната линия е слабото звено в състава. По време на тренировки Бербо често играе дори и по-назад - като защитник. Изтеглянето му в по-задни позиции ще даде и водеща роля в атака на легендата и голмайстор на Керала Иън Хюм. 

В петък (17 ноември) стартира сезонът в индийското първенство, а Бербатов ще направи дебюта си в гостуването на шампиона Атлетико (Колката).

#Бербатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"